Skremmende.
Denne kennelen er med oppdretter under drøbak hundehotell/kennel nor, som er en svært omstridt kennel, eller "valpemølle" om du vil. Man må absolutt google dem fordi listen over groteske feil og mangler er lang. Avis reportasjer og mattilsynet bekymringsmeldinger.
Da jeg kontaktet dem visste jeg ikke dette. Men de nevner det tydelig på Millippi sin hjemmeside. Det ble raskt klart at de ikke ville gi meg papirene på de valper som hørte drøbak til( var et resultat av parring med hunder derfra). Men de kunne tilslutt tilby en valp fra en tispe der de kunne gi meg papirer, som senere skulle ha valper....om jeg absolutt måtte ha de papirene da. Men de ville/kunne ikke svare på hvor mange voksne hunder de hadde selv.
Australian cobberdog er ikke en godkjent rase av NKK, og det er svært få oppdrettere i Norge. Man trenger derfor papirer fordi innavl er en stor risk her. Man har også sett skader på grunn av dette hos andre kenneler i Norge. Og alle som bryr seg om hunder vet at dette er noe man må ta seriøst.
Tispene blir det drevet rovdrift på og man får helt klart lite informasjon om hundens helse og familie. Dette synes jeg var useriøst. At valpene har det godt på avdeling Millippi, det tror jeg. Men man kan ikke glemme alt annet fordi de har stor plen.
Dette er bare min erfaring, men jeg synes man skal tenke seg nøye om og lese seg opp før man vurderer å kjøpe noen hunder herfra.