Ik kocht in december 2024 een chrysler…
Ik kocht in december 2024 een chrysler 3.6 town and country uit 2016.
Na het ophalen bleek het motorstoringslampje te branden,de auto reed goed, maar toch meteen gebeld naar kareloto. Volgens de verkoper kon ik gewoon rijden, en z'n advies was later terug komen. Dan kon hij kijken wat er aan de hand was. Twee keer terug geweest, geen oplossing.. .Opvallend dat bij stationair en langzaam file rijden de lichten knipperen, en de auto schokkerig reed.
In oktober 2025 voor een apk naar m'n reguliere onderhoudsbedrijf, autotechniek de Jonge in Goes. Daar bleek compressieverlies in cilinder twee.
Dat is hersteld door kareloto in januari dit jaar, 2026. Het schokkend rijden en de knipperende lichten waren weg. Dat kostte 500 euro. "Jij een beetje pijn, en ik een beetje pijn" waren de woorden van kareloto, terwijl het probleem er altijd al was en hij het niet kon oplossen..
Maar de storing bleef: nu een probleem in de oliedruk. Ik had inmiddels geen vertrouwen meer in de chrysler" specialist" en heb Importautos.nl in Roosendaal gevraagd het probleem op te lossen. Dat is gelukt met een nieuw oliefilterhuis, en een nieuwe oliepomp met solenoid. Totale kosten van ongeveer 3000 euro. Los nog van een geannuleerde vakantie, alle ritten en onzekerheid of de motor niet in de soep zou draaien,en de stress.
Daarnaast heb ik na aflevering in 2024 zelf de ruitenwissers vervangen. De achterruitverwarming deed het ook niet.
Het is een Bovag garage maar dat heeft weinig te betekenen.