Fontys Hogescholen Anmeldelser 14

1. Utdanningsinstitusjon
  2. Karriere- og studieveiledning
  3. Utdanningssenter
  4. Privatlærer

Opplysningene stammer fra ulike eksterne kilder

Informatie over het opleidingsaanbod en adressen van hogescholen. Maar ook een beroepsinteressetest en informatie voor decanen.

Kontaktopplysninger

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Onderwijs op papier, oplichting in de praktijk

Fontys is voor mij het perfecte voorbeeld van een school waar je vooral leert overleven, niet waar je écht iets bijleert.

Wanneer je een vak wil herkansen, moet je zogezegd dubbele lessen volgen. In theorie klinkt dat logisch, maar in de praktijk is het onmogelijk: die lessen vallen vaak tegelijk met andere vakken. Leg mij dan maar eens uit hoe een student dat moet combineren. Dit systeem is slecht doordacht en totaal niet afgestemd op de realiteit.

De kwaliteit van de lessen laat zwaar te wensen over. Veel lessen bestaan uit docenten die simpelweg PowerPoints voorlezen. Geen diepgang, geen duidelijke uitleg, weinig praktijk. Alles wat echt belangrijk is, moet je zelf aanleren terwijl je hier wel enkele duizenden euro’s per jaar voor betaalt.

Daarnaast valt op dat sommige docenten onvoldoende kennis hebben van het vakgebied waarin ze lesgeven. Ze komen uit totaal andere sectoren en staan plots voor een klas zonder echte inhoudelijke expertise. Dat merk je meteen aan de manier van lesgeven en de beperkte toegevoegde waarde.

Wat het nog schrijnender maakt: binnen één kennisvak heb je meerdere docenten die elkaar tegenspreken. Ze weten vaak niet eens van elkaar wat ze aanleren. Als student zit je dan vast tussen tegenstrijdige uitleg en verwachtingen, en ben jij degene die de gevolgen draagt bij examens en beoordelingen.

De interne communicatie en organisatie zijn bovendien ronduit zwak: onduidelijke verwachtingen, tegenstrijdige informatie en weinig structuur. Ironisch genoeg is communicatie hier één van de grootste problemen.

Jammer dat ik geen 0 sterren kan geven, want dat had dit verdiend. Eerlijk gezegd voelt dit geheel niet als degelijk hoger onderwijs, maar als een hoopje oplichting van hoog niveau.

Conclusie:
Fontys vraagt veel geld, maar biedt weinig echte begeleiding en inhoudelijke meerwaarde. Wie hier wil slagen, moet vooral alles zelf uitzoeken, zich aanpassen aan een onlogisch systeem en hopen dat hij of zij toevallig een competente docent treft.

20. januar 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Ik volg een deeltijd opleiding waarvoor…

Ik volg een deeltijd opleiding waarvoor je jaarlijks ruim 2k betaald voor werkelijk de meest minimale effort van de docenten. Ze menen dat alle opdrachten uit te voeren zijn via het werk. Je werk kan niet raakvlakken hebben met de volledige studie. Ze zouden voor elke LUK een opdracht beschikbaar moeten hebben. Ik probeer de opleiding versneld te doen maar dit wordt door meerdere docenten tegengewerkt. Ik zou niemand een opleiding via het fontys aanraden.
Docenten zouden juist moeten entousiasmeren, leren, ondersteunen en de juiste richting in duwen. Waar de docenten van fontys goed in zijn is niet antwoorden op feeback verzoeken, mails, telefoontjes en verwarring veroorzaken.

1. september 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Deeltijd Pabo in Eindhoven ervaring.

Deeltijd Pabo in Eindhoven ervaring.
Ik heb het ervaren als een ongeorganiseerde opleiding die alles bij de student zelf legt in een te vroeg stadium van de opleiding. De lessen zijn er amper en vrijwillig en er zijn geen examens van. De opleiding hangt volledig vast aan het stageportfolio. Dit vond ik het meest onprettig omdat je volledig afhankelijk bent van feedback van anderen. Het legt onnodige druk op je stagedocent en op het ervaren van de stagedag. Het lijkt op een online zelfstudie maar dan zonder studieprogramma. Je betaalt gewoon veel teveel voor wat je krijgt aan lessen. 2 lessen muziek per jaar bijvoorbeeld. Het is chaotisch en geen kwaliteit lessen muv van enkele docenten. Geen bijlessen mogelijk voor de landelijke examens ook dat was zelfstudie. Na 6 maanden had nog niemand in mijn groep studiepunten behaald omdat er geen examens waren om te behalen. De examinering is het volgende punt waardoor ik deze opleiding af raadt. Ze zijn ook heel vaag over hoelang de deeltijd studie duurt. Kortom informeer je goed vtv. Ik raad deze studie deeltijd af.

31. mai 2025

Meest vreselijke school

Meest vreselijke school : Fontys Eindhoven. Je gaat van het kastje naar de muur. Niks geen begeleiding, het is zwemmen en verzuipen. Niks geregeld alles zelf uitzoeken en uitblijven van antwoorden op vragen. Slechte coaches, ieder zit daar voor zijn eigen centjes, maar doen heel weinig. Geen reactie van mentoren. Het is een ongeregeld zooitje leraren.

21. februar 2025

NOOIT NAAR FONTYS GAAN

Serieus, als je opgelicht wil worden moet je bij fontys zijn. Er zijn geen leraren, school regelt niks. Je moet eigenlijk alles zelf regelen en na zoveel jaar krijg je een papiertje, je leert hier helemaal niks. Echt waar. Doe het jezelf niet aan. Zonde van je college geld

16. januar 2025

ja kutschool toch

stomme school laten me dingen leren die we de volgende week pas horen te doen en de communicatie is ook zwaar k&nker ga alsjeblieft naar een andere school en doe vooral niet de opleiding mbrt

27. november 2024

Onderwijs niet op niveau

Momenteel zit ik in het 4e semester ICT in Tilburg, wat een chaos is deze school zeg. Je leert echt helemaal niks en je knutselt wat projectjes in elkaar. Samenwerken is een ramp aangezien niemand weet wat je moet doen en iedereen doet iets willekeurigs, een goed lulverhaal om je keuzes en het is prima.

Als ik eerlijk ben, zou ik veel meer hebben aan een traineeship, want daar leer je tenminste echt iets en krijg je de kans om je vaardigheden op een gestructureerde manier te ontwikkelen. Deze opleiding voelt meer als tijdverspilling dan een voorbereiding op mijn toekomst.

Achja, uiteindelijk draait het allemaal om dat papiertje hè.

25. november 2024

Dramatische hogeschool

Momenteel ben ik vierdejaarsstudent van de opleiding fysiotherapie op Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven. Ik kijk er totaal niet naar uit om straks te starten als fysiotherapeut in de praktijk, en dat is vooral te wijten aan deze school. We krijgen nauwelijks tot geen praktijklessen met het huidige onderwijs, waardoor ik op stages gemerkt heb dat ik vrijwel niets kan betekenen voor patiënten. Vervolgens word je ‘raar aangekeken’ door stagebegeleiders omdat je niet over praktische skills beschikt die nodig zijn voor dit beroep. Op het moment dat je dit aankaart bij Fontys trekken zij hun handen er van af. In de huidige onderwijsvorm moet de student een portfolio bijhouden, waardoor typwerk de boventoon heeft gekregen in deze opleiding. Dus laat het gegeven ‘goede theorie/praktijkverhouding’ maar achterwege. Daarbij is Fontys zowat de enige school die voor deze opleiding geen numerus fixus hanteert, wat inhoudt dat in principe iedereen welkom is om te starten. Dit gaat zeer ten kosten van de kwaliteit van het onderwijs, omdat er vrijwel geen 1 op 1 begeleiding is (en zo wel dan is het maar heel kort ivm tijdgebrek: de andere velen studenten moeten immers ook aan bod komen natuurlijk). Daarnaast zijn er verhalen bekend waarbij studenten onnodige studievertraging opgelopen hebben, waarbij collegegeld een belangrijke rol speelde. Dit gegeven in combinatie met de vele studenten die Fontys Paramedische Hogeschool aanneemt heeft mij ervan doen overtuigen dat deze organisatie maar al te graag geld verdient aan studenten. Ook zijn er verhalen bekend van docenten binnen deze school die het eveneens oneens waren met deze bestuursvorm en manier van onderwijs geven, maar zij werden zonder pardon ontslagen als zij hun onvrede uitspraken. Wanneer je met deze opleiding (of andere opleidingen binnen Fontys Paramedische Hogeschool) wil starten zou ik je adviseren eerst andere Hogescholen af te gaan die de gewenste opleiding aanbieden. Het bestuur en de manier van lesgeven op deze Hogeschool kan ik met één woord samenvatten: chaos.

11. november 2024

Trash school

Trash school, trash teachers, trash everything, the only good thing in Fontys is when you leave it, with or without diploma, both ways you win. Fak Fontys

28. oktober 2024

VERY! Racist institution

VERY!! Racist institution. As a black boy Today I was sitting by my self in R11 and a security guard comes by and asks for my ID saying its standard procedure. Why didn't he then ask for the white students that where seated on my right! Furthermore the teachers are racist and have a god like mentality. So as a foreigner expect to fail a few courses without any clear explanations. But some birds are too colourful you can't step on their wings forever!! They will eventually fly!!

20. september 2024
Vurdert til 2 av 5 stjerner

Bad mistake

I studied business at the Venlo campus. For some time, I got the impression that I am not learning anything. But I am on track and obtaining tons of credits. This was very weird for me. I literally did not learn one new thing or skill. It seems I was trading money for credits. I voiced this to the director Wouter Josso, but he just does not care. He would not even take this issue serious. He just says: You will learn more things as the program continues. But I am already at the end of second year. So what is still to be learned? I can't speak of other programs and campuses. But avoid Fontys Venlo. They seem to not care about education.

15. juli 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

kost steeds meer en geeft steeds minder

School blijft bezuinigen terwijl je hetzelfde betaald. Verwacht dat als je op school zit dat je sommige opdrachten pas last minute kan maken omdat ze te laat worden open gezet en verschillende leermaterialen missen of zijn slecht voorbereid. Hierdoor wordt het steeds lastiger jezelf voor te bereiden op bepaalde projecten en toetsen, maar als jij ooit een fout maakt zoals 10 seconden te laat komen bij een toets vanwege dat bussen niet reden dan ben jij de dupe.

13. mars 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Naar aanleiding van nog lopend…

Naar aanleiding van nog lopend onderzoek naar werkwijze Fontys Eindhoven. Ben ik reeds tot vlg conclusie gekomen. Fontys Eindhoven staat niet best bekend. Er wor den subjectieve beoordelingen gegeven. Studenten moeten overal achteraan.Mails van mentoren, studiebegeleiding worden niet of veel te laat beantwoord. Feedback wordt onduidelijk weergegeven. Weinig betrouwbaar wat Fontys doet voor Studenten.
Men laat studenten onnodig langer afstud
eren waardoor zij extra studiegeld betalen en verder geen enkele begeleiding ontvangen. Weinig tot geen steun voor Studenten. Hoog ego gehalte bij enkele docenten die goede Studenten " afbreken".
Onderzoek is nog gaande.

18. juli 2021
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Studenten horen niet gemolken te worden!

Ik heb gestudeerd op Fontys en zou van Fontys hulpmiddelen krijgen bij mijn autisme. Hier hebben ze compleet verstek laten gaan en me voor de praktijkvakken (met verslagen) meerdere jaren op rij een 5,4 gegeven zodat ik ze moest blijven herhalen en ze studiegeld van me konden blijven trekken. Ik weet nog goed tijdens een gesprek met m'n studieloopbaanbegeleider een meisje huilend naar binnen kwam en vroeg waarom haar studieloopbaanbegleidster nu al een week haar mails negeerde. Na vijf jaar mezelf uit de wanhoop gered en een andere opleiding in een andere instelling gezocht. Daar ook verslagen moeten schrijven en ondanks dat ze dezelfde kwaliteit hadden als op Fontys scoorden ze daar achten en negens. De verslagen van Fontys daar naartoe meegenomen en daar werd het me ook bevestigd, de verslagen waren toen al makkelijk een 8 waard! Voor Fontys zijn de studenten een kudde geldkoeien die blijven zitten met een torenhoge schuld!

17. juni 2020
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Er denne virksomheten din?

Opprett konto gratis

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv