Wij hebben een ontzettend fijne en ontspannen kraamweek achter de rug na de geboorte van onze tweede dochter. We hadden een kraamverzorgster die goed aansloot bij onze wensen en behoeften (nuchter en... Vis mer
Selskapet har svart
Wij hebben twee hele fijne kraamverzorgsters gehad, beide hardwerkend en kundig. We hebben zoveel geleerd van hen, we hebben wel even een traantje gelaten bij hun afscheid. Maar ze hebben ons zelfverz... Vis mer
Selskapet har svart
Bij de Kraamvogel zorgen we voor een ontspannen en rustige start voor jou en je gezin. Onze ervaren kraamverzorgenden staan klaar om de benodigde zorg en ondersteuning te bieden. Zo kunnen jij en je gezin volop genieten van de mooie, intieme momenten met jullie kindje.
Nederland
Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser
Har svart på 100 % av de negative anmeldelsene sine
Svarer vanligvis i løpet av én uke
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Ik ben 3 weken geleden bevallen. Met spoed gehaald met 36 weken vanwege een heftige zwangerschapsvergiftiging. Blijkbaar hebben ze mij een week voor mijn bevalling een mail gestuurd dat ik geen kraamzorg vanuit hun meer kreeg. Ik heb die hele mail niet ontvangen en mijn dossier is zonder pardon verwijderd. Ik stond al sinds december ingeschreven. Dan ben je net bevallen na een hel zwangerschap en bevalling en krijg je te horen als je belt dat ze je geen hulp meer gaan bieden. Ik snap niet dat dit mogelijk is. Ik vind ook niet dat dit kan als iemand al in zijn laatste trimester zit. Ik had bij mijn eerste kind een fijne ervaring maar hoe dit is gegaan vind ik geen klasse. Ik heb uiteindelijk een zzp’er uit Den Haag kunnen krijgen die er voor koos elke dag een uur heen en terug te rijden zodat ik nog wat kraamzorg kon krijgen.
Als jullie het niet aan kunnen neem dan geen nieuwe “patiënten” meer aan in plaats van dat je mensen een week voor hun bevalling laat weten dat ze geen hulp meer krijgen.

Svar fra De Kraamvogel
Zondag 14 juni ben ik bevallen van een dochter. Wij kwamen pas laat in de avond thuis en kregen de volgende dag kraamverzorgster Inge. Wat een geweldige vrouw. Helaas is zij maar 4 dagen bij ons geweest. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij haar en ook onze dochter! Op dag 5 kwam er een vrouw die ook heel aardig was en alles goed deed. Toch miste ik Inge heel erg en was dit heel anders. Helaas door het personeel te kort kregen wij de 2 dagen erna een e consult en was ik blij dat 1 van die dagen de verloskundige nog kwam. Ik snap vele frustraties van mensen waarvan het contract is opgezegd. Je denkt dat het goed geregeld is. Helaas is er landelijk echt veel te kort aan personeel.
Inge krijgt van mij 5 sterren, de reden dat ik totaal 4 sterren geef is door het totaal plaatje. Als het kon had ik graag nog een paar uurtjes Inge bij ons gehad.

Svar fra De Kraamvogel
Ontzettend onbetrouwbare partij, vrouw 39 weken zwanger en dan per mail eenzijdig de overeenkomst ontbinden. Vrouw is uiteindelijk 2 dagen na de mail bevallen. Gelukkig hebben we nog iets kunnen regelen via een andere partij. Klacht is ingediend maar nooit meer iets vernomen…

Svar fra De Kraamvogel
Wij hebben ons in februari, direct na het bekend worden van de zwangerschap, aangemeld bij De Kraamvogel. Onze aanmelding werd geaccepteerd, het contract was rond en de intake stond gepland voor eind juni.
Tot onze verbazing ontvingen wij onlangs een e-mail waarin werd meegedeeld dat ons contract eenzijdig werd ontbonden vanwege interne capaciteitsproblemen. Op dat moment was mijn vriendin al 24 weken zwanger. Er werd geen alternatief aangeboden, er werd niet meegedacht over een oplossing en de enige verwijzing was naar wachtlijstbemiddeling via een QR-code die niet eens werkte.
Wat ons vooral teleurstelt, is de manier waarop dit is gecommuniceerd. Een dergelijke boodschap verdient persoonlijk contact, zeker gezien de impact die dit heeft op aanstaande ouders. In plaats daarvan ontvingen wij een zakelijke e-mail zonder verdere begeleiding of ondersteuning. Toen wij contact zochten voor uitleg, bleek het vrijwel onmogelijk om iemand verantwoordelijk te spreken. Pas nadat wij onze onvrede hadden uitgesproken en hadden aangegeven een review te plaatsen, werden wij teruggebeld.
Tijdens dat gesprek werd bevestigd dat er sprake is van capaciteitsproblemen in de regio. Voor die uitdagingen kunnen wij begrip opbrengen. Waar wij geen begrip voor hebben, is de manier waarop hiermee is omgegaan. Open communicatie, persoonlijk contact en actief meedenken over alternatieven hadden een groot verschil gemaakt.
De manager erkende uiteindelijk dat de communicatie beter had gemoeten. Helaas verandert dat niets aan de situatie waarin wij, en naar verluidt meerdere andere gezinnen, zijn terechtgekomen.
Op basis van onze ervaring kunnen wij De Kraamvogel niet aanbevelen. Niet vanwege de capaciteitsproblemen zelf, maar vanwege de wijze waarop klanten in een kwetsbare periode worden behandeld en geïnformeerd.

Svar fra De Kraamvogel
Helaas behoren ook wij tot de gezinnen waarvan de inschrijving bij de Kraamvogel op korte termijn isingetrokken. Het meest zorgwekkende is uiteraard dat wij nu bij 33 weken zwangerschap geen zekerheid meer hebben over kraamzorg na de geboorte.
Wat mij daarnaast vooral pijn doet is de manier waarop dit door de organisatie is gecommuniceerd. We ontvingen slechts een onpersoonlijke mail, zonder excuses en zonder enig voorstel voor ondersteuning of bemiddeling richting alternatieve kraamzorg. Juist in deze fase van de zwangerschap zorgt zo'n bericht voor extra stress en onzekerheid.
Toen ik vervolgens verzocht om persoonlijk contact om de situatie te bespreken, kreeg ik uitsluitend via whatsapp een reactie. Dat voelt totaal niet professioneel en past naar mijn mening niet bij de zorg en betrokkenheid die je mag verwachten van een kraambureau in zo'n belanrijke periode.

Svar fra De Kraamvogel
In mijn derde trimester wordt ik doodleuk geannuleerd, door middel van een lullig mailtje, zonder aangedragen oplossing. Ja een onleesbare qr code voor een wachtlijst die geen garantie op zelfs maar de minimale zorg geeft. Blijkt dat er heel veel mensen tegelijk zijn afgezegd, hoezo dan zo laat? Dit had een professionele organisatie toch veel eerder aan kunnen zien komen? Of zelfs voorkomen door niet zoveel mensen te accepteren? Heel veel stress door de kraamvogel!

Svar fra De Kraamvogel
Bij 7 weken zwangerschap al aangemeld en zorgovereenkomst getekend. Via een eenzijdige mail bij 30 weken zwangerschap vanuit de kraamvogel het contract teruggetrokken. En verder moet je het maar uitzoeken. 2 weken geleden nog een intake gesprek gepland en toen leek er nog niks aan de hand. Ga alsjeblieft niet in zee met de kraamvogel! Hier kan je niet van op aan. En dat is zeer kwalijk als je hoogzwanger bent!

Svar fra De Kraamvogel
In een woord, wat een SCHANDALIGE organisatie. Mijn partner heeft zichzelf direct aangemeld bij de Kraamvogel nadat de eerste echo was gemaakt. Zorgcontract was getekend en nu bij 25 weken zwangerschap met een afgezaagde mail het contract ontbinden en de zorg niet kunnen leveren. In de algemene voorwaarden staat vermeldt dat de Kraamvogel met een passend alternatief moet komen. Dit is niet gedaan. Daarnaast moet de Kraamvogel haar cliënt wijzen op de mogelijkheid tot het indienen van een klacht. Ook dit is natuurlijk niet gedaan. Contact opgenomen met de klantenservice welke je zo snel mogelijk probeert af te wimpelen op een lacherige manier. Te onprofessioneel voor woorden.
Al om al, hoop ik oprecht dat deze organisatie zo snel mogelijk verdwijnt van de Nederlandse markt. Jullie zijn het niet waard om mensen te helpen en brengen alleen maar frustratie teweeg.

Svar fra De Kraamvogel
Kraamvogel heeft ineens enkelzijdig het contract opgezegd terwijl ik 33 weken zwanger ben. Ze zijn begin mei al op intake gesprek geweest en toen was er nog geen vuiltje aan de lucht. Het kan niet waar zijn dat wij als zwangere vrouwen de dupe zijn van slechte planners en bestuurders. Ik mag hopen dat hier bij de organisatie flink wordt ingegrepen en dat er ook vanuit de zorgverzekeraars actie wordt ondernomen. Meld je dus vooral niet aan bij Kraamvogel!!

Svar fra De Kraamvogel
De Kraamvogel heeft plots ons contract ontbonden vanwege capaciteitstekort. Dit via een e-mail, 6 weken voor de uitgerekende datum en nadat we al een intake hadden gehad.

Svar fra De Kraamvogel
This maternity care is awful. They cancelled our registration in the last pregnancy month. We are going to follow up on this legally. My wife and I are going through a lot of stress right now, this is our first baby and we counted on Kraamzorg for their help! We even had our intake interview last week!

Svar fra De Kraamvogel
Over de zorgverlening van de kraamverzorgers van De Kraamvogel kan ik niks zeggen. Helaas wel over de behandeling door het bedrijf. Reeds met 8 weken zwangerschap een zorgovereenkomst getekend en weken in de veronderstelling geleefd dat de zorg geregeld was. Vandaag kreeg ik met 25 weken opeens te horen dat ze de zorg niet kunnen verlenen en dat ik het, kortgezegd, maar uit kan zoeken en me kan aanmelden voor de regionale noodwachtlijst. Ik begrijp best dat er een personeelstekort is, maar ik vind de manier waarop dit gaat een gecommuniceerd is echt schandalig.
Mocht je kraamzorg willen hebben waar je op kunt bouwen, dan raad ik de Kraamvogel af.

Svar fra De Kraamvogel
Zoals zovelen hier beschrijven kreeg ik bij 31 weken zwangerschap nadat ik nota bene vlak daarvoor nog een positief intakegesprek had gehad opeens een mail dat mijn contract door hen eenzijdig opgezegd werd en zoek het maar uit. In de vakantieperiode kraamzorg vinden is al HEEL moeilijk, met 31 weken is dat natuurlijk onmogelijk. Met name als 140(!!!) zwangeren in de regio door deze organisatie zonder pardon in de kou worden gezet. Geen uitleg over waarom jij niet en anderen wel. Geen aanbod om mee te zoeken naar een alternatief. Nee je zoekt het zelf maar uit en jammer voor jou als je straks 0 (NUL) uur kraamzorg kunt krijgen. Een organisatie die zich ZO onttrekt aan zijn zorgplicht daar moet je nooit mee in zee gaan. Echt dames doe. het. niet. Zoek desnoods een ZZP’er, als je nu met 11 weken op zoek bent en alleen nog deze organisatie kunt vinden, want van een ZZP’er kun je meer op aan dan deze zogenaamde professionele organisatie. Niet klantvriendelijk, niet communicatief en vooral ook heel laf om dit via een mail te doen op een tijdstip net nadat de klantenservice gesloten is.

Svar fra De Kraamvogel
De Kraamvogel heeft momenteel personele problemen. Alle geaccepteerde aanvragen worden beëindigd waardoor je als zwangere geen zicht hebt op kraamzorg in de kraamperiode.
Mijn uitgerekende datum is 26 oktober 2026 en nu is al duidelijk dat ze de zorg niet kunnen bieden!

Svar fra De Kraamvogel
Cancelled our care last minute!
I see this unfortunate event has happened to many other expecting mothers! I started the legal process. I first sent an official complaint email to their email zorgco@… and demanded their response in 48 hours! Collect all the evidence you can. They intake interview emails, their acceptance email when you registered with them and etc.
With accepting our registrations they are legally responsible for providing us with maternity care! If no solution is provided then matters can be escalated to the Healthcare Disputes Committee (Geschillencommissie Verpleging Verzorging en Geboortezorg).

Svar fra De Kraamvogel
Je kunt niet op hen vertrouwen, zelfs niet als je een contract hebt getekend en de zorgplicht al ingegaan is.... Wat een belachelijk bedrijf.

Svar fra De Kraamvogel
Oké als je in februari het contract bevestigd krijgt en in week 25 zonder enige vorm van overleg de stekker er vanuit hun kant uitgetrokken wordt dan heb je werkelijk een onbetrouwbare kraamzorg organisatie gevonden. Dat ‘geluk’ hadden wij. We gaan nog overwegen om juridische stappen te nemen want als het andersom geweest was, dan had je er niet zo gemakkelijk onderuit gekomen. Niet goed voor mijn vriendin en baby dus ook niet goed voor mij. Waardeloze organisatie. Gezien de vele 1en vermoed ik dat deze organisatie geen lang bestaan meer zal hebben.

Svar fra De Kraamvogel
Helaas zijn wij erg teleurgesteld in De Kraamvogel. Op 33 weken zwangerschap kregen wij te horen dat zij vanwege capaciteitsproblemen toch geen kraamzorg aan ons kunnen leveren. Dit terwijl wij in april al de intake hebben gehad en ervan uitgingen dat alles geregeld was.
Wat de situatie extra frustrerend maakt, is dat er vervolgens beloofd werd terug te bellen, maar dat dit niet is gebeurd. Inmiddels horen wij niets meer en moeten wij zelf overal achteraan. Dat vinden wij onbegrijpelijk, zeker gezien de impact die dit heeft in een vergevorderd stadium van de zwangerschap.
Personeelstekorten kunnen voorkomen, maar de manier waarop hiermee wordt omgegaan en gecommuniceerd vinden wij echt onder de maat. Een situatie die wij niemand zouden toewensen.

Svar fra De Kraamvogel
Maanden geleden bij diverse organisaties een verzoek ingediend voor kraamzorg. Uiteindelijk met deze week organisatie in zee gegaan. Er wordt een datum afgesproken voor een intakegesprek. De dag erna zonder overleg, geen telefoontje niks wordt het beëindigd omdat er geen plek is terwijl er maanden geleden een toezegging is gedaan dat je kraamzorg zou krijgen.
En dan ga je bijna bevallen en zit je zonder kraamzorg.
Wil je zeker zijn dat je kraamzorg krijgt ga NIET met deze organisatie in zee. Ze hebben ook geen Google reviews dat zegt ook genoeg.

Svar fra De Kraamvogel
Wij hebben helaas geen goede ervaring met De Kraamvogel. Tijdens de intake werd al gevraagd of wij het goed vinden wanneer de kraamzorg rookt tijdens werk. Toen ik aangaf dat we dit not done vinden, werd hier niet heel begripvol op gereageerd.
Maar het ergste: met 35 weken zwanger krijgen we een afmelding via de mail. Ga dan maar eens op zoek naar nieuwe kraamzorg in een drukke regio.

Svar fra De Kraamvogel
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.