Uprofesjonell organisasjon og forferdelig kundeopplevelse
Skal du bestille fra Defa med f.eks. elbilforeningen-rabatt? Bestill heller laderen hjem, og bestill installasjon selv hos elektriker du stoler på.
Bestilte Defa Power da det er eneste lader som fungerer med CLU-anlegget i mitt sameie. Bestilte lader med installering 11. juni. Nå er det 5. august og laderen er fortsatt ikke klar til bruk. Laderen skal installeres i et garasjeanlegg med eksisterende CLU-system fra Defa. Jeg regnet med at ettersom jeg bestilte rett fra Defa så ville det være en sømløs prosess. Det har det ikke vært. Da det hadde gått over en uke etter bestilling uten noe mer info, tok jeg kontakt med Defa på telefon for å høre hva status var. Ble satt videre to ganger, og den siste gangen var det ingen som svarte. Sendte da en mail og ble henvist til Bravida som var installatør i mitt område. Hadde maildialog med dem vedrørende dette, og de opplyste om at det kom til å komme påslag i prisen i tillegg til det jeg hadde betalt ved bestilling, ettersom det måtte kobles på CLU-anlegget. De forsikret også om at de hadde god kjennskap til dette, etter "utallige installasjoner". Da det hadde gått over en måned etter mailutveksling tok jeg igjen kontakt for å spørre når de hadde tenkt å komme å montere. Da hadde jeg visst blitt glemt, og de skulle komme dagen etter. Det gjorde de, men da hadde de glemt å bestille en av delene som behøvdes for at laderen skulle fungere med CLU-anlegget (som de hadde så god kjennskap til etter utallige installasjoner). Det skulle komme ila uka. Da det hadde gått en uke spurte jeg om status fra Bravida. Da hadde det vært en "kommunikasjonsfeil" mellom Bravida og Defa, så delen var fortsatt ikke sendt.
Skulle jeg bestilt igjen hadde jeg heller bestilt den hjem til meg selv og kontaktet en seriøs elektriker for installering.
Oppdatering, 21. august: fremdeles ikke klar til bruk. Defa har avvist eventuell prisreduksjon da de mener det fremdeles er "innenfor rimelig tid, og en del av din bestilling".
Oppdatering, 26. august: Elektriker fullførte installasjonen mandag denne uka, men laderen krever nå RFID-brikke for å lade, og lar seg ikke koble til app. Naboene mine har nå fått problemer med sine ladere etter elektrikeren var her på mandag. Ringte Defa (før stengetid) for å få hjelp, men da var alle dratt fra jobb, og hun jeg pratet med satt i bilen på tur hjem.