Really bad workmanship
Built with the German branch. Absolut overwhelmed company. Poor workmanship in my apartment. They do not have control over their subcontractors.
Bonava skapar bostäder i nyproduktion och områden där människor lever sina liv.
Lindhagensgatan 72, 112 18, Stockholm, Sverige
Har svart på 66 % av de negative anmeldelsene sine
Svarer vanligvis i løpet av 48 timer
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Urusel eftermarknad, långsamma på att åtgärda saker, lovar saker och sen påstår att de inte lovat. Aldrig mer Bonava, köp inte från Bonava!!!

Svar fra Bonava
Very bad quality and arrogant customer service. I purchased a new construction, but the quality was very bad for all the new owners, paint job was like a kid painting, fitting were misaligned, Bonava strategy is deny and deflect and even the top management do not care about issues. Unless you have no other option do not buy from them. They come up with new projects, just ignore and go for other brand or even smaller companies.

Svar fra Bonava
Det är en del fel med huset vi köpt av Bonova, Jag har kontaktat företaget 20tal ggr men det är ingen som kommer för att reparera felen.
Mycket av information vi fick innan köpet av huset stämmer inte.
När vi köpte huset höjde de priset på just vårat hus med 300 000kr utan att informera detta. Även när jag ställde frågan till deras mäklaren innan vi köpte huset så sa han att det inte varit några prisökningar i vår etapp.
Där kände vi oss vilseledda och Grundlurade, Vi skulle aldrig köpt huset om mäklaren va ärlig.
Senare lurade dom oss på samfällighetsavgiften genom att dubbla avgiften från 500kr till 1000kr i månaden.
De sa även vid tillträdet att marken framför oss tillhörde kommunen. Detta va oxo en lögn. Den tillhör samfälligheten, De vill komma undan kostnaden med med att plantera gräsmattan , idag är det brännässlor och torr jord på den ytan. , enligt sälj materialet ska det vara gräsmatta.
De lurar människor genom att felaktigt information,
Detta för att man ska signera på deras avtal som inte går att hoppa av .
Mycket av det dom sagt stämmer inte!!
materialvalen på huset är billiga grejer.
Stommen känns extremt tunn, hela huset vibrerar när det blåser ute.
Det finns ingen isolering i mellanbjälklaget och innerväggar, listan kan göras lång om man är petig.Jag kan inte rekommendera någon att köpa hus från Bonova, för oss har det varit ett helvette,
Köpte ett sprillans nytt hus från Bonava med inflytt 2023 och maxade alla tillval. Det jag fick istället var
-gamla omoderna vitvaror. Inte ens torktumlaren har wifi. Frys saknar lampa? Inget illa om Bosch, de gör säkert bra grejer till rätt pris, men betalar jag 40 000 kr extra för den bästa ugn, spis, kylkspåp och frys så borde jag väl få det bästa som Bosch har?
-löjliga priser på tillvalen. I min förra bostad som jag köpte från Peab så var prislistan för tillval rimliga. Ville du ha en bättre torktumlare så är det mellanskillnaden på värdet av vitvaran som ingår och den uppgraderade modellen. Bonava kör sin egen väg och tar ockerpriser om man vill uppgradera vitvarorna. Ska du ha ett bättre kök? Grattis, du får betala 150 000 kr extra för det och det är ett Ikea-kök som kanske kostar hälften så mycket att bygga. Bonava struntar i värdet av basköket som ingår och lägger på allt man kan.
-uppe i ca 25 felanmälningar nu efter inflytt på två månader. Bered dig på att vara din egna projektledare och felanmäl allt du ser. Efter sex månader faller bevisbördan på dig om felet är ursprungligt eller inte.
-Badrum på bottenvåningen gick inte att beställa tillval till (går i de nyare projekten). Det jag fick var världens minsta tvättställ och en billig omodern dusch och inget mer förvaringsutrymme än så i det badrummet. Badrum på övervåningen hade ett större tvättställ men heller inget förvaringsutrymme.
-Känslan är att Bonava vill komma undan så billigt som möjligt och du som kund ska betala så mycket som möjligt.
+Bonava bygger fina områden
+Kontakt med säljare osv var bra fram till tillträdet.
Mitt råd: Ska du köpa nyproduktion köp av de mer traditionella byggarna som Peab, Jm, Skanska, Derome osv. Kvalitén och fingertoppskänslan när de bygger är helt annan. Också en rimligare prissatt tillval.
Jag köpte en lägenhet i ett av Bonavas nybyggnadsprojekt i tron att jag skulle få tillträde hösten 22. Sedan visade det sig att det skulle bli november 22. Sedan sköts det upp till januari 23. Sista budet är en bit in i februari 23….. Hade jag kunnat häva köpet hade jag gjort det. Så besviken.
Jeg har i september 2020 købt et nybygget hus af Bonava i Vedbæk i Danmark. Kort efter overtagelse af huset, viste det sig, at der var skimmel i hele gulvet i stueetagen, da Bonava ikke havde sikret, at det støbte gulv var tørt, inden de lagde trægulve.
Bonava forsøgte efter længere dialog at udbedre, men viste meget tydeligt, at deres danske projektleder ikke har forstand på byggeri. Eksempelvis sanerede de ikke 1. salen eller ventilationsanlægget, selvom der havde været skimmelsporer i hele huset.
Efter Bonavas udbedringsforøg er der ifølge flere skimmeltests betydeligt med skimmel i huset. Bonava mener, at de har gjort hvad de skal, og afviser ethvert krav, selvom der er påvist niveau E af skimmel på en skala fra A-E ,og til trods for, at jeg fortsat har betydelig hovedpine ved ophold i huset. Dette har nu været i 2 år, og er fortsat ikke løst.
Bonava har vist sig komplet inkompetente og opfører sig enormt arrogant. I Danmark er Bonava holdt op med at bygge huse - angiveligt fordi der har været alt for mange problemer med byggesjusk.
Hvis nogen overvejer at handle med Bonava, kan jeg kun opfordre til, at man får en byggesagkyndig til at gennemgå huset grundigt - også for skimmel. Men mit bedste råd vil absolut være, at lade være med at handle med Bonava.
Fuskbyggare utan dess like, var klok och undvik dessa skojare.
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.